Bezinningsoord en rustoord in Groesbeek

Het Pelgrimshuis Casa Nova Groesbeek bevindt zich nabij Nijmegen en heeft een monumentale historie, op dit moment doet het dienst als Pelgrimshuis voor gasten uit heel Nederland met een religieus uitgangspunt.

Casa Nova eigent zich goed om even helemaal weg te zijn van de heftige indrukken die onze hedendaagse samenleving met zich meebrengt, bijzonder geschikt voor diegenen die verlangen naar een moment van broodnodige rust of momenten van inkeer en retraite.

Het pand in Groesbeek is zeer rustig gelegen in een bosrijk gebied, wat uitnodigt voor uitgebreide wandeltochten. Ook vindt u in de nabijheid musea zoals Orientalis, of het Afrikamuseum welke een bezoek zeker verdienen.

Het Pelgrimshuis Casa Nova Groesbeek in de buurt van Nijmegen is een ideaal oord voor diegenen die willen komen tot zichzelf, maar is tevens geschikt voor mensen die open staan voor andere meningen en visies op het leven door het aangaan van contacten met andere mensen, al dan niet met dezelfde levensovertuigingen.

Door het zich ontdoen van belastende gedachten kan men tot zichzelf komen in Groesbeek en de weg effenen voor nieuwe indrukken die wellicht de aanzet geven voor een geheel nieuwe invulling van het leven, wat mogelijk kan leiden tot een volledige omslag in een menselijk bestaan.

Door veel gasten van het Pelgrimshuis Casa Nova wordt het als prettig beschouwd om contacten aan te gaan met gelijkgestemde zielen, er is voldoende gelegenheid voor het aangaan van een persoonlijke conversatie.

Sinds 1987 is Pelgrimshuis Casa Nova ook bewoond door de stichting ‘Hulp voor vrouwen in geestelijke nood’, welke is opgericht met als doel om vrouwen in het reine te laten komen met de gevoelens welke vrijkomen na het ondergaan van een abortus. Het Pelgrimshuis Casa nova is steunpilaar van de door stichting STIREZO in het leven geroepen gebedscampagne door dagelijkse gebeden volgens het door STIREZO uitgegeven ‘Choose life gebed om een eind te maken aan abortus en euthanasie en ter bescherming van het ongeboren leven.

Tijdens de campagne wordt een zegen gegeven aan de zwangere vrouw en het ongeboren kind. Om welke reden u Pelgrimshuis Casa Nova ook wilt bezoeken, u bent van harte welkom op deze pittoreske locatie, voor nadere informatie en/of boekingen kunt u contact met ons opnemen per e-mail of per telefoon, wij zijn u graag van dienst.

Locatie Pelgrimshuis Groesbeek

Het Pelgrimshuis Casa Nova bevindt zich in een bosrijke omgeving in de buurt van Nijmegen. Groesbeek biedt u een welkom onderkomen in het voormalig klooster van de zusters Kanunnikessen en bestaat uit twee soorten kamers: kamers met een vaste wastafel en de douche en toilet op de gang, en kamers met eigen douche en toilet. In de omgeving vindt u uitgebreide wandelroutes en musea zoals Orientalis of het Afrikamuseum, kortom voldoende ruimte voor vermaak en ontspanning.

Please publish modules in offcanvas position.