Rust- en bezinningsoord in Nijmegen

Het Pelgrimshuis Casa Nova in Nijmegen heeft een rijke historie, ooit begonnen als klooster van de zusters Kanunnikessen is het complex momenteel in gebruik als Pelgrimshuis in Nijmegen, met nog altijd religieuze grondbeginselen.

Eén van de doelstellingen van Casa Nova in Nijmegen is het bieden aan gasten van een mogelijkheid tot retraite en het creëren van een klimaat van ontspanning, door het zich kunnen onttrekken aan de dagelijkse routines in onze drukke samenleving.

In een landelijke, bosrijke omgeving bestaat voldoende mogelijkheid voor bezinning, maar ook zeker voor het aangaan van nieuwe contacten en het opdoen van nieuwe indrukken. U kunt er helemaal tot uzelf komen om zo tot een mogelijk nieuwe invulling van uw leven te komen of juist inspiratie op te doen voor een ommekeer in uw bestaan. Door contacten met gelijkgestemden of mensen met juist totaal afwijkende meningen ontstaat een klimaat van uitwisseling, waarbij altijd voldoende ruimte is voor persoonlijke gesprekken, oppervlakkig, of desgewenst ook diepgaand.

De stichting 'Hulp voor vrouwen in geestelijke nood' is sinds 1987 gevestigd in het Pelgrimshuis Casa Nova en stelt zich ten doel om vrouwen te assisteren bij het verwerken van heftige emoties na het ondergaan van een abortus.

De door stichting STIREZO geïnitieerde gebedscampagne wordt door het Pelgrimshuis Casa Nova in Nijmegen van harte ondersteund. STIREZO heeft een ‘Choose life gebed’ geschreven, wat dagelijks gebeden wordt in het Pelgrimshuis Casa Nova en tot doel heeft om een einde te maken aan abortus en euthanasie en het in bescherming nemen van het ongeboren kind voorop stelt. In de campagne wordt voorgesteld dat de moeder met haar ongeboren kind een zegen kunnen vragen, (staat in het klein rituale) aan de parochiepriester.

Het Pelgrimshuis Casa Nova is gesitueerd in een bosrijke omgeving in de buurt van Nijmegen en biedt volop wandel- en fietsmogelijkheden. In de nabije omgeving vindt u vele musea die uw verblijf kunnen veraangenamen.

Faciliteiten van Pelgrimshuis Casa Nova

Het Pelgrimshuis Casa Nova biedt haar gasten twee mogelijkheden van logerkamers, kamers met een vaste wastafel en douche en toilet op de gang en kamers met eigen douche en toilet. Gasten kiezen om vele redenen voor een kort of langer verblijf in het Pelgrimshuis Casa Nova nabij Nijmegen, wij garanderen u dat u zich er thuis zult voelen en dat u zult vinden waar u naar op zoek bent, vele tevreden gasten zijn u reeds voorgegaan en kunnen u vertellen over de sfeervolle ambiance en het louterend effect van een verblijf in het Pelgrimshuis Casa Nova, voor vragen staan wij u graag te woord. Hebt u speciale wensen? Laat het ons weten, wij zijn zeer flexibel en veel is bespreekbaar. Wij heten u graag welkom in de inspirerende en historische pand in Nijmegen.

Please publish modules in offcanvas position.